Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze z papryką, cukinią i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: poł kg
cukinia 1 szt
papryka 1 szt
szynka
ser żółty
przecier pomidorowy 1 lyżka
oliwa 1 łyżka
woda 1 łyżka
bazylia
chilli
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze z papryką, cukinią i szynką

Ciasto dzielimy je wg upodobania do wielkości np na 6 części, rozwałkowujemy formując małe okręgi i znów dajemy ciastu urosnąć, tym razem na żądaną grubość. Nagrzewamy piekarnik na 220st.

Mieszamy wszystkie składniki sosu, smarujemy pizzetki i na każdej układamy plasterki cukinii, papryki, szynki, posypujemy odrobiną startego sera.

Przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę podsypaną mąką. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 07.11.2011 12:18
dziekuję
Jastinka 07.11.2011 11:29
smaczne
Joanna108
Joanna108 12.06.2011 13:57
fajne te pizzeryjki ;)
jolaxa 20.02.2011 14:10
pycha
cukiereczek 03.02.2011 10:09
Wyglądają bardzo apetycznie
cukiereczek 03.02.2011 10:08
Wyglądają bardzo apetycznie
niciapn 01.02.2011 11:30
pomysłowe i napewno palce lizać
Marcin37 30.01.2011 16:16
Fajnie :) zrobię takie jutro dzieciakom
anja3107 15.01.2011 15:24
super
Małgorzata80 05.01.2011 11:34
Na pewno wypróbuję ten przepis!
Grażyna13 26.12.2010 11:58
Pyszne i pomysłowe !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak