Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastyczna masa cukrowa do dekoracji tortów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 50 dag
glukoza 50 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 35 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Plastyczna masa cukrowa do dekoracji tortów

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (ja wsypuje żelatynę do wody, mieszam, podgrzewam w mikrofalówce i znowu mieszam), studzimy.

Do malaksera wrzucamy cukier puder, glukozę a także rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aż powstanie masa plastyczna. Gotową masę możemy jeszcze chwilę zagniatać rękami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 25.09.2011 20:37
dziękuję
Zoso 24.09.2011 20:23
ciekawy pomysł
dorota20w 17.08.2011 12:28
dziekuję
Anna146 13.08.2011 20:13
piękna dekoracja tortu
dorotka0000025 04.02.2011 12:46
ciekawy pomysl
cukiereczek 03.02.2011 10:10
Interesujące
ada12302 16.01.2011 18:19
super
ada12302 16.01.2011 18:19
super
agnieszka214 14.01.2011 05:08
szybko
agnieszka137 05.01.2011 11:23
super
dorota20w 04.01.2011 10:01
zgadzam się !
MAR3STA 03.01.2011 16:33
taka masa to fantastyczna ozdoba tortu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak