Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka agrestowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 4 kg
spirytus 3 litry
cukier 1 szklanka
kilka rodzynek

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka agrestowa

Agrest obrać z szypułek, umyć, włożyć do dużego słoja i wlać spirytus. Słój obwiązać płótnem i pozostawić na pół roku. Następnie przecedzić spirytus przez płótno, zlać do butelek, wsypując do każdej butelki 2 łyżeczki cukru i 1 dużą rodzynkę, zakorkować i pozostawić na parę miesięcy w chłodnym miejscu, po tym czasie będzie gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.07.2013 11:27
jak dla mnie to za mocna, jak na spirytusie to rozcieńczam
Wacław 31.12.2011 18:03
pyszna
Motorek 25.08.2011 09:41
pycha
RenataZ-et 26.12.2010 23:44
Pyszne te Twoje naleweczki... :)))
Iwona51
Iwona51 26.12.2010 21:34
ups,ale pyszności tylko szkoda,że tak długo trzeba robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak