Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona

Rybę oskrobać, wypatroszyć, usunąć ości. Pokroić w dzwonka, obtoczyć w mące, oprószyć pieprzem. Wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, smażyć, rumieniąc równomiernie na jasnozłoty kolor. Oprószyć solą. Przykryć patelnię i parę minut potrzymać na wolnym ogniu, odkryć i chwilę smażyć, aż będą chrupkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.08.2011 12:02
pycha
Mirka-Ludomila 27.12.2010 14:00
Pyszna rybka :) Ja dodałam jeszcze odrobinę majeranku:)
RenataZ-et 26.12.2010 23:45
No i taka rybka jest najlepsza!
Iwona51
Iwona51 26.12.2010 21:37
Oryginalny pomysł i łatwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak