Sposób przygotowania

Królika podzielić na 8 części, umyć, osuszyć. Morele przekroić na połówki. Masło rozgrzać w brytfance, podsmażyć kawałki królika. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać rosołem i anyżówką. Tymianek umyć, oderwać listki od łodyżek. Morele, listki laurowe i tymianek włożyć do mięsa. Dusić ok. 1 godziny. Dymkę oczyścić, umyć, pokroić w krążki o szerokości 3-4 cm, włożyć do brytfanki na 1/2 godziny przed końcem duszenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny jest króliczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawe połączenie-na pewno będzie smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nigdy nie jadłam królika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !