Sposób przygotowania

Dzwonka karpia solę , skrapiam sokiem z cytryny, posypuję pieprzem, estragonem, przyprawą do ryb i przekładam pokrojoną cebulą, po czym wkładam do lodówki pod przykryciem na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Nagrzewam piekarnik z termoobiegiem do 180 C, układam dzwonka karpia na blasze wysmarowanej grubo olejem, posypuję cebulą, układam na każdym dzwonku kawałek masła i wstawiam do piekarnika na 20-25 minut, w międzyczasie przewracam dzwonka, żeby przeszły sosem. Podaję na ogrzanym półmisku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam karpia w każdej poostaci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mojej żony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !