Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi drobiowe z kolorową papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuki
olek
cebula 1 sztuka
bulion drobiowy
pomidory 2 sztuki duże
papryka kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi drobiowe z kolorową papryką

Piersi drobiowe pociąć w nieduże paseczki. W patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane mięsko. Obsmażyć z obu stron, a następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą, pieprzem, bazylią.
Paprykę zieloną, czerwoną, żółtą i pomarańczową umyć, osuszyć, pokroić w paski. Dodać na patelnię, smażyć około 5 minut, a następnie dolać pół szklanki bulionu i pokrojone pomidorki. Po kilku minutach zdjąć z ognia, podawać na gorąco z ryżem, bądź ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 13.03.2012 21:12
pychotka bo lubie pPRYKE
eli82 07.01.2011 11:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak