Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany zurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 300 g
sól
woda
olej do smażenia
przyprawy opcjonalnie
schab 1 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany zurawiną

Schab w kawałku zbijamy tłuczkiem, żeby mięso było kruche. Wierzch posypujemy solą.

Szerokim nożem do mięsa wykrawamy otwór przez całą długość mięsa. Następnie nadziewamy schab żurawiną.

W brytfance rozgrzewamy olej i chwilę podsmażamy schab z każdej strony. Następnie podlewamy wodą do połowy wysokości mięsa i dusimy około 1 godziny (zasada jest następująca: ilość czasu odpowiada wadze mięsa, czyli 1kg = 1 godzina).
Schab można również upiec w rękawie w piekarniku (na zdjciu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 17.09.2012 18:24
uwielbiam takie połączenie smaków ;)
Barbara/zuza22_85 11.05.2012 20:04
apetyczny
smakowita 04.05.2012 19:05
smaczne mięsko
Małgosia6 05.11.2011 12:08
super schabik:}
polly66 17.07.2011 09:50
a jaki zdrowy z żurawiną
marta1371 19.04.2011 23:20
lubię taki schabik
IKrakowianka 19.01.2011 20:38
Efektownie wygląda!
MAR3STA 26.12.2010 10:09
aż ślinka cieknie
rosik93 25.12.2010 23:35
Schab na słodko-pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak