Sposób przygotowania

Schab w kawałku zbijamy tłuczkiem, żeby mięso było kruche. Wierzch posypujemy solą.

Szerokim nożem do mięsa wykrawamy otwór przez całą długość mięsa. Następnie nadziewamy schab żurawiną.

W brytfance rozgrzewamy olej i chwilę podsmażamy schab z każdej strony. Następnie podlewamy wodą do połowy wysokości mięsa i dusimy około 1 godziny (zasada jest następująca: ilość czasu odpowiada wadze mięsa, czyli 1kg = 1 godzina).
Schab można również upiec w rękawie w piekarniku (na zdjciu).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Schab na słodko-pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Efektownie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    lubię taki schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    a jaki zdrowy z żurawiną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super schabik:}
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    uwielbiam takie połączenie smaków ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !