Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z bitą śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier puder 15 dag
śmietana kremówka 300 ml
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z bitą śmietaną

Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody gorącej , niech zastygnie i kroimy w kostkę , na ciasto żółtka użyj z 10 dag cukru pudru, białka ubite na pianę wymieszać z żółtkami i przesiana mąką . Formę szykujemy , czyli wykładamy pergaminem i rozprowadzamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach. Następnie ciasto z pergaminem przekładamy na wilgotną ściereczkę . Zdejmij pergamin zwiń roladę , zwiń w ściereczkę . Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml wody i studzimy. kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i łączymy z żelatyną . Bitą śmietaną posmaruj ciasto rozłóż na niej galaretkę , zwiń roladę i oprósz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.12.2013 11:12
apetycznie wyglada
kasienka23 08.04.2012 13:43
pyszne
babcia
babcia 08.04.2012 01:14
moje ulubione
babcia
babcia 08.04.2012 01:14
moje ulubione
Elżbieta17 12.07.2011 08:53
ładnie się prezentuje:)
Monika193
Monika193 27.12.2010 00:56
to mój ulubiony deser
Margo1 26.12.2010 18:02
6 łyżek
marta1371 26.12.2010 13:17
też lubię! Mam pytanie ile mąki bo w przepisie nie podano?
RenataZ-et 25.12.2010 20:46
Baaaardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak