Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody gorącej , niech zastygnie i kroimy w kostkę , na ciasto żółtka użyj z 10 dag cukru pudru, białka ubite na pianę wymieszać z żółtkami i przesiana mąką . Formę szykujemy , czyli wykładamy pergaminem i rozprowadzamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach. Następnie ciasto z pergaminem przekładamy na wilgotną ściereczkę . Zdejmij pergamin zwiń roladę , zwiń w ściereczkę . Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml wody i studzimy. kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i łączymy z żelatyną . Bitą śmietaną posmaruj ciasto rozłóż na niej galaretkę , zwiń roladę i oprósz cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Baaaardzo lubię :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    też lubię! Mam pytanie ile mąki bo w przepisie nie podano?
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    6 łyżek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mój ulubiony deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ładnie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    apetycznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !