Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki ryż z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torzbki
olej
pietruszka zielona do smaku
kukurydza 1 puszka
groszek zielony 1 puszka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki ryż z warzywami

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Kukurydzę i groszek konserwowy odcedzić z zalewy.
Ryż wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać warzywa, podsmażyć przez kilka minut na niewielkim ogniu. Posypać przyprawą do sałatek, wymieszać. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 25.05.2012 22:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak