Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z piersią kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

francuski rogalik croissant 6 sztuk
pierś z kurczaka 0,5 kg
serek śmietankowy 250 g
sałata kilka listków
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z piersią kurczaka

Mięso drobiowe pociąć na niewielkie paseczki, ugotować z solą i przyprawami.
Rogaliki przeciąć na dwie części -odciąć górę od dna.
Serek śmietankowy wymieszać z rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Tak otrzymaną masę rozsmarować na rogalikach. Do każdego croissanta włożyć po kilka paseczków piersi z indyka, listek sałaty i przykryć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 05.03.2011 08:27
pomyslowe :)
MAR3STA 21.01.2011 16:55
świetny pomysł, na pewno są pyszne!
eli82 25.12.2010 19:53
muszę takie zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak