Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chmurka orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 170 g
herbatniki
czekolada deserowa 170 g
orzechy 100 g brazylijskie

Przepis i sposób przygotowania na: Chmurka orzechowa

Białą czekoladę rozpuszczamy , herbatniki łamiemy na kawałki, orzechy poszatkować , imbir posiekać. Mieszankę wrzucamy do czekolady . Blaszkę wykładamy pergaminem. Wykładamy po łyżeczce masy na blachę wstawiamy do lodówki aż czekolada się zetnie. W między czasie rozpuszczamy czekoladę deserową , zastygłe batoniki zdejmujemy z pergaminu, kłaść na widelcu i zanurzamy w rozpuszczonej czekoladzie deserowej i chwilkę musimy poczekać i poczekać aż nadmiar czekolady spłynie do miski i przekładamy do blaszki i schładzamy aż się zetnie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.03.2014 08:43
na pewno pyszne
barbara11561 11.03.2012 07:24
pyszny deser
alaaa 27.12.2010 12:12
fajna nazwa ,na pewno pyszne
RenataZ-et 25.12.2010 20:48
Domowe ciasteczka z imbirem-super !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak