Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony karczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 0,5 kg
sól
Sól czosnkowa jodowana Prymat
masło pół kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony karczek

Karczek natrzyj przyprawami i odstaw na co najmniej pól godziny. Mięso duś z dodatkiem masła w brytfance pod przykryciem, aż stanie się kruche i miękkie.

Karczek podawaj pokrojony w plastry i przybrany liśćmi sałaty oraz pomidorkami koktajlowymi. Do ozdoby możesz też użyć trochę koperku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.12.2010 10:40
Wygląda doskonale.
RenataZ-et 25.12.2010 21:00
Ojj, lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak