Sposób przygotowania

Śledzie namocz i odstaw na co najmniej 2 godziny. Następnie odsącz je i posyp solą i pieprzem do smaku. Marchewkę umyj, obierz, ugotuj i pokrój w plasterki. Śledzie zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, dopóki panierka nie stanie się złocista.
Aby przygotować zalewę, zagotuj wodę z octem w stosunku 3:1 (woda:ocet). W słoikach ułóż opanierowane śledzie, dodaj marchewkę i całość zalej wodą z octem. Słoiki zakręć szczelnie i odstaw w ciemnie i chłodne miejsce. Śledzie podawaj dopiero następnego dnia.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nigdy takich nie robiłam, muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !