Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kukurydziane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 35 dag
mleko 4 szklanki
jajko 3 szt
curry 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kukurydziane

Kaszkę kukurydzianą ugotować w osolonym mleku, dodać rozbełtane jajka, curry, żółty ser, pieprz i sól, wymieszać. Masę kukurydzianą wyłożyć na pergaminie, wygładzić powierzchnię do grubości ok 1 cm i odstawić w chłodne miejsce. Następnie wykrawać foremką kółeczka, kłaść na przygotowaną blaszkę, posypać ziołami i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.02.2014 00:31
bardzo ciekawy przepis
Monika193
Monika193 14.10.2011 22:31
pyszne kluseczki
ada12302 25.12.2010 22:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak