Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
majonez 1 szklanka
szczypiorek siekany 2 łyżki
rzodkiewka 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 5 szt
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, obgotować w osolonej wodzie. Rzodkiewkę i cebulę drobno posiekać, pieczarki i jajka pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, wymieszać, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.12.2013 08:57
super sałateczka
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:29
extra
Gosia32
Gosia32 20.08.2011 12:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak