Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak słodko-kwaśny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
olej 3 łyżki
ananas z puszki 40 dag
keczup pikantny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
sherry 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
warzywa 1 (chińska mieszanka)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak słodko-kwaśny

Filety pokroić w cienkie paski.Zalewę z ananasa wymieszać z sherry,octem,sosem sojowym,ketchupem,miodem i przecierem.Dodać rozpuszczoną kostkę rosołową.Mięso przełożyć do przygotowanej marynaty,wymieszać i odstawić na 30 minut.Warzywa chińskie podsmażyć,trzymać w cieple.Mięso wyjąć z marynaty,płyn zachować.Podsmażyć kurczaka na reszcie oleju,dodać warzywa,smażyć 3 minuty.Wlać marynatę,wymieszać.Gotowe danie podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 01.11.2011 23:03
super
novita23 26.05.2011 19:37
mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak