Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa bakaliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele słuszone 20 dag
rodzynki 10 dag
figi 15 dag
śliwki suszone 15 dag
rum 1 szklanka
cukier puder do smaku
orzechy arachidowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa bakaliowa

Śliwki, rodzynki, figi i morele pokroić i zalać rumem i połową szklanki wody. Bakalie moczyć kilka godzin. Następnie dodać posiekane orzechy i zmiksować na gładką masę, doprawić cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.07.2013 23:56
musi być dobra
Iwona51
Iwona51 12.11.2011 08:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak