Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z wędzonej makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 0,5 kg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z wędzonej makreli

Na dwóch łyżka oleju podsmażyć bardzo drobno posiekaną cebulę, wlać mleko, zagotować. Dodać oczyszczoną z ości i rozdrobnioną makrelę, jajko, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Wszystko wymieszać i ostudzić. Z masy formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.06.2012 08:32
smaczne
Iwusia 21.05.2012 22:01
superowe , uwielbiam makrelę
Motorek 14.04.2012 10:08
pycha
Barbara/zuza22_85 15.01.2011 16:21
bardzo fajne, musze jutro zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak