Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki baranie w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg
czosnek ząbki 6 szt
pomidory 1 kg
papryczka chili 1 szt
mąka 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
cebula 2 szt
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 2 łyżki
wino czerwone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki baranie w winie

Mięso pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, obtoczyć w mące, zrumienić na oliwie, przełożyć do rondla. Mięso podlać wodą, dodać posiekaną cebulkę i papryczkę chili, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, podlać winem i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Bitki podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:14
super
KasiaK90 08.11.2011 07:28
dla mnie też:)pyszności
IlonaAlbertos 15.10.2011 21:55
Dla mnie idealne.
mikrusiak 25.12.2010 17:32
:( to nie dla mnie... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak