Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, obtoczyć w mące, zrumienić na oliwie, przełożyć do rondla. Mięso podlać wodą, dodać posiekaną cebulkę i papryczkę chili, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, podlać winem i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Bitki podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    :( to nie dla mnie... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Dla mnie idealne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    dla mnie też:)pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !