Sposób przygotowania

Dzień wcześniej zrobiłam farsz, czyli ugotowałam grzybki , ilość dowolna , i ugotowałam kapustę . Kapustę wraz z grzybami odsączyłam i zmieliłam przez maszynkę , do farszu dodałam jajko, sól, pieprz świeżo zmielony , przyprawę kucharek i zamieszałam . Wstawiłam do lodówki. Ciasto zrobiłam w taki sposób, czyli wysypałam na stolnicę mąkę , dodałam jajko i uszykowałam sobie w kubku wodę letnią i zrobiłam ciasto. Rozwałkowałam ciasto na cieniutki placek i robiłam szklanym naczyniem kółka , do każdego kółka wkładałam po 2 łyżeczki małe farszu , następnie składałam na pół i zlepiałam końce. Jeszcze nie gotowe pierogi wkładałam do wrzątku z dodatkiem soli i gotowałam do 10 minut.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nigdy nie moge pojeść , ponieważ inni mnie wyprzedzą i tylko parę mi pozostaje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pięknie Ci wyszły :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pyszne, polecam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne:) z cebulka idealne
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    porzepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !