Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1,2 kg
morele bez skórki 15 dag
masło 10 dag
płatki migdałowe 3 łyżki
konfitura morelowa 2 łyżki
morele 1 puszka
papryka 1\\2 łyżeczki
rozmaryn 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany

Masło utrzeć z solą czosnkową i rozmarynem. Schab zanurzyć na 3 minuty we wrzątku, wyjąć i naciąć kieszeń.Schab napełniać na przemian suszonymi morelami i kawałkami masła.Otwór spiąć wykałaczkami.Mięso oprószyć solą , kminkiem,papryką. Umieścić w formie i piec 90 minut podlewając wodą.Konfiturę podgrzać doprawić kminkiem i papryką . Posmarować mięso , posypać migdałami i jeszcze wstawić do piekarnika na 15 minut.Zmiksować morele , przecedzić wywar z pieczonego mięsa. Wymieszać zmiksowane morele z wywarem doprawić do smaku . Podawać na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 26.05.2011 19:37
super
Ela15 21.04.2011 09:42
fajny przepis
ewa19a 15.02.2011 15:02
super
marenka 22.10.2010 07:17
Ładnie wygląda i napewno dobrze smakuje:-)
iwona332 11.10.2010 00:05
super
Emilia22 29.09.2010 08:06
ciekawy przepis
beatkaa153 26.09.2010 13:03
ciekawy przepis
banditka 30.06.2010 07:01
fdajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak