Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
sól
pieprz
olej
grzyby suszone 5 łyżek
kapusta kiszona 0,5 z marchewką

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzyby dokładnie wypłukać, zalać wodą (niezbyt dużą ilością) i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieją. Kapustę kiszoną przepłukać, aby nie była zbyt kwaśna, osączyć, zalać wodą tak, aby ta przykryła ją w całości i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając. Grzyby wstawić na ogień i gotować do miękkości, następnie pokroić je na mniejsze kawałki i dodać do ugotowanej kapusty kiszonej razem z wywarem od gotowania oraz posiekaną i podsmażoną na oleju cebulą, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować do momentu wyparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.05.2012 21:26
smaczna
Zoso 24.11.2011 20:36
smaczne
maciek7 06.10.2011 20:55
super
Dorian 06.10.2011 15:15
smacznosc
Wacław 22.08.2011 10:18
Dobre,polskie danie !
anja3107 27.05.2011 09:02
pyszna
iza15 26.12.2010 15:46
smakuje mi
MAR3STA 25.12.2010 18:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak