Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie wypłukać, zalać wodą (niezbyt dużą ilością) i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieją. Kapustę kiszoną przepłukać, aby nie była zbyt kwaśna, osączyć, zalać wodą tak, aby ta przykryła ją w całości i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając. Grzyby wstawić na ogień i gotować do miękkości, następnie pokroić je na mniejsze kawałki i dodać do ugotowanej kapusty kiszonej razem z wywarem od gotowania oraz posiekaną i podsmażoną na oleju cebulą, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować do momentu wyparowania wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    smakuje mi
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Dobre,polskie danie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smacznosc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !