Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
sól
pieprz
olej
groch 3/4 łuskany
kapusta kiszona 0,5 z marchewką

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch przesypać do garnuszka, zalać wodą tak, aby przykryła groch i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieje. Kapustę kiszoną przepłukać, aby nie była zbyt kwaśna, osączyć, zalać wodą tak, aby przykryła kapustę i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając. Napęczniały groch gotować do miękkości, uważając, aby się nie przypalił - w tym celu należy podlewać go niewielką ilością wody. Ugotowany groch przetrzeć przez sitko, dodać do ugotowanej kapusty kiszonej razem z posiekaną i podsmażoną na oleju cebulą, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować do wyparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.12.2015 20:54
wolę ze zwykłą kapustą
Goya 28.03.2012 15:07
nie jadłam
gosia561 25.01.2012 09:39
nie przepadam
iza15 26.12.2010 15:46
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak