Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do makowca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 kg
jajko 3
cukier
miód
masło
rodzynki
orzechy
skórka z pomarańczy
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do makowca

mak gotujemy i mielimy 3 razy, dodajemy 3 łyzki kaka, 3 garscie rodzynkow, cale opakowanie skorki pomaranczowej i 2 garscie posiekanych orzechów, wlewamy poł aromatu, wbijamy 3 żóltka, a 3 bialka osobno ubijamy na sztywną piane z pol szklanki cukru i rowniez dodajemy do maku. 1 lyzke masła rozpuszczamy z 4 łyzkami miodu i tez dodajemy do maku, dokladnie wszystko mieszamy dosypując cukru do smaku. taka mase dodajemy do rolady makowej lub makowca kladzionego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 05.04.2012 10:13
Przyznaję, że robię mak bez jajek, ale Twoja propozycja mnie kusi i musi być smaczna :)
AgaS10 17.04.2011 09:42
tego szukałam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak