Sposób przygotowania

mak gotujemy i mielimy 3 razy, dodajemy 3 łyzki kaka, 3 garscie rodzynkow, cale opakowanie skorki pomaranczowej i 2 garscie posiekanych orzechów, wlewamy poł aromatu, wbijamy 3 żóltka, a 3 bialka osobno ubijamy na sztywną piane z pol szklanki cukru i rowniez dodajemy do maku. 1 lyzke masła rozpuszczamy z 4 łyzkami miodu i tez dodajemy do maku, dokladnie wszystko mieszamy dosypując cukru do smaku. taka mase dodajemy do rolady makowej lub makowca kladzionego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    tego szukałam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Przyznaję, że robię mak bez jajek, ale Twoja propozycja mnie kusi i musi być smaczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !