Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z kiełkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mintaja 70 dag
cebula 1 szt
marchew 2 szt
papryka 1 szt
olej 4 łyżki
sos sojowy 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełki soi 20 dag
kiełki słonecznika 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z kiełkami

Rybę pokroić w paski, włożyć na pół godziny do marynaty z sosu sojowego, pieprzu i soli. Warzywa pokroić w słupki, wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, lekko podsmażyć, włożyć rybę i wszystko razem smażyć. Na koniec dodać kiełki, wlać trochę marynaty i chwilę dusić. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.03.2014 22:27
Pysznie i zdrowo.
Iwusia 25.02.2013 22:00
smaczny i zdrowy
Angelika10 23.02.2012 00:35
super
olkaaa 09.02.2012 10:42
jeszcze nie jadłam
mehia 23.03.2011 18:15
niezły
Szarrikka 25.12.2010 14:00
Świetnie - super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak