Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki faszerowane pieczerkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
pieczarki 500 gram
sos pomidorowy 1 opakowanie
cebulka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki faszerowane pieczerkami

Polędwicę kroimy w plastry grubości dwóch cm.Nacinamy z jednej strony ,tworząc kieszonkę.Opruszamy przyprawą.Pieczarki płuczemy i drobno kroimy,razem z posiekaną cebulką obsmażamy na maśle i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w polędwiczkach.Miejsce nacięcia przekuwamy wykałaczką.Obsmażamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Zalewamy przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut w temp.190 stopni.W trakcie zapiekania obracamy mięso,aby rowno było pokryte sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 25.12.2010 14:29
pyszności
bami 25.12.2010 14:07
Smakowite:)
Szarrikka 25.12.2010 13:59
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak