Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy w plastry grubości dwóch cm.Nacinamy z jednej strony ,tworząc kieszonkę.Opruszamy przyprawą.Pieczarki płuczemy i drobno kroimy,razem z posiekaną cebulką obsmażamy na maśle i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w polędwiczkach.Miejsce nacięcia przekuwamy wykałaczką.Obsmażamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Zalewamy przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut w temp.190 stopni.W trakcie zapiekania obracamy mięso,aby rowno było pokryte sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !