Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe paluszki serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże 30 dag
woda letnia 1-2 szklanki
sól 1 szczypta
żółty ser 200-300 gram
żółtko jajek do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe paluszki serowe

Z maki,wody,drożdży i szczypty soli przygotowujemy ciasto.Wyrabiamy rękoma maczanymi w oleju.
Gdy wyrośnie,formujemy z ciasta małe wałeczki.Lekko spłaszczamy i smarujemy roztrzepanym żółtkiem,posypujemy startym serem.Pieczemy aż ciasto się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.04.2011 10:47
fajne
cukiereczek 25.04.2011 10:47
fajne
cukiereczek 25.04.2011 10:47
fajne
Emilia22 25.12.2010 14:27
apetycznie wyglądają
bami 25.12.2010 14:07
Wyglądają przesmacznie!
Szarrikka 25.12.2010 13:58
Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak