Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
sól 0.5 łyżka
jajko 1 1
cebulka 2 2
grzyby 7.5 dag
jajko - -
kapusta kiszona ok. 45 dag
pieprz 2 szczypta
olej 2.5 łyżka
sól 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Mąkę, sól, jaja i 4 szklanki wody zgnieć w ciasto. Rozwałkuj . Wykrajaj szklanką lub innym przedmiotem krążki. Na każy placuszek nałóż łyżkę farszu. Następnie zlepiaj brzegi.
Grzybki obmyj i ugotuj w wodzie. Odcedź. Cebule obierz i pokroj. Kapustę posiekaj, grzyby z wywarem duś przez 50 min. Przypraw do smaku składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 25.12.2010 19:02
bardzo smaczne:)
Emilia22 25.12.2010 14:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak