Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po tatarsku II

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka 2 szt
ogórki kwaszone 6 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
filety śledziowe 6 matiasy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po tatarsku II

Matiasy zalać zimną wodą i odstawić na 10 godzin, posiekać w kostkę. Cebulę, papryki i ogórki również pokroić w drobną kostkę, dodać groszek konserwowy. Wszystko wymieszać, połączyć z oliwą, sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Tatar nakładać na małe miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 21.07.2012 21:42
Smakowicie się zapowiada :)
Iwusia 17.05.2012 22:35
ale smaczne :)
Angelika10 25.08.2011 20:59
Śledzik pyszny ,bardzo taki lubie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak