Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby 6 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
wino białe 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne roladki

Marchewkę oczyścić, pokroić w plasterki i blanszować w osolonej wodzie ok 2 minuty.
Filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Na filetach rozłożyć marchewkę i kawałek cebuli, całość zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Do garnka wlać szklankę wody i wino, gotować roladki na małym ogniu ok 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.05.2012 08:25
extra
Iwona51
Iwona51 21.01.2012 09:35
smaczne
Monika193
Monika193 03.10.2011 22:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak