Sposób przygotowania

składniki:
•3/4 kg mięsa wołowego na zrazy
•pieprz
•musztarda
•cebula
•2 ugotowane marchewki
•10 dag chudego boczku
•3 kiszone ogórki
•mąka
•olej
•kostka bulionu wołowego
•liść laurowy
•ziele angielskie
•2 ząbki czosnku
•1/2 szklanki śmietany 18%
•sól

wykonanie:
Mięso potnij w poprzek włókien na cienkie plastry, pobij tłuczkiem. Oprósz pieprzem, posmaruj z jednej strony musztardą. Cebule pokrój w piórka, marchewki, boczek i ogórki w słupki. Na każdym płacie mięsa ułóż kilka piórek cebuli, słupek ogórka, marchewki i boczku. Zwiń rulon, każdy zepnij wykałaczką lub obwiaż nicią. Oprósz mąką i obsmaż ze wszystkich stron na oleju. Przełóz do rondla, zalej wrzątkiem (aby mięso było tylko przykryte), dodaj kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie, posiekany czosnek, duś ok. 50 min pod przykryciem. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !