Sposób przygotowania

mak gotujemy i mielimy przynajmniej 2 razy - dodajemyt do niego garstke rodzynke, garstke orzechów, troche skórki pomarancza. w garnuszku topimy 2 łyzki miodu i 1 łyżeczke masła, wlewamy do maku i mieszamy, dosładzamy cukrem wedle uznania. na ok 1 szklanke maki dodajemy troszeczke soli i tyle wody ile wciagnie ciasto, cienko wlkujemy i odstawiamy do wysuszenia na 2-3 godziny, następnie kropimy w plastry o długosci 3-4cm i grubosci ok 1,5cm - gotujemy i cieple mieszamy z przygotowanym makiem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm bardzo lubie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm.... dla mnie kutia to taka z pszenicy ,Twoje danie nazwałabym chyba jako kluski z makiem - na Wigilie u nas się robi:)
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zgadzm się z benką ....kutia jest z pszenicy...
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale kluseczki bardzo smaczne ....lubię na slodko...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fakt, kluski z makiem też lubię
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Nie jadłam nigdy kutii z makaronem, a u nas robi się z ugotowaną pszenicą lub ziarnami jęczmienia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !