Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan starty 15 dag
jajko 2 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
czosnek ząbki 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
indyk 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z parmezanem

Filety z indyka natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Starty parmezan wymieszać z bułka tartą, jajka ubić z musztardą na głębokim talerzyku.
Filety zanurzać w jajku, obtaczać w bułce tartej i układać na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2012 10:40
super
Angelika10 17.08.2011 22:33
fajne
mehia 18.05.2011 18:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak