Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
marchew 3 szt
groszek konserwowy 5 łyżek
kukurydza w puszce 4 łyżki
jabłko 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
miód 3-4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z miodem

Marchew i jabłko oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z groszkiem, kukurydzą i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać z bułką tartą. Polędwice rozciąć wzdłuż boku, na rozłożone mięso położyć przygotowany farsz. Mięso zwinąć i związać nitką, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polędwice posmarować miodem zmieszanym z sosem sojowym, posypać solą i pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 04.02.2012 17:08
super
Monika193
Monika193 25.12.2010 11:21
koniecznie muszę wypróbować taki fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak