Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
mleko 1,5 szklanki
mąka 3 łyżki
ser żółty 20 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwa 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem

Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. W garnku zagotuj mleko, dodaj mąkę, olej i mieloną paprykę, rozmieszaj i podgrzewaj aż powstanie gęsta, gładka masa. Do masy dodaj 15 dag pokrojonego w paseczki sera oraz osączone kawałki tuńczyka, dołóż makaron, wymieszaj i przełóż do żaroodpornego naczynia. Makaron posyp pozostałym serem i bułka tartą. Danie zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.05.2012 10:13
bardzo smaczne jedzonko
mehia 04.05.2011 20:50
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak