Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Dodajemy masło i ubijamy tłuczkiem na puree. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wbijamy jajka, porcjami dodajemy mąkę i dokładnie razem mieszamy. Na posypanej mąką stolnicy (blacie) formujemy z ciasta wałeczki i odcinamy kopytka. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy do czasu, aż wypłyną.

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy się zezłoci, przekładamy ją na ręcznik papierowy.

Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (niestety nie potrafię inaczej zrobić sosu pieczeniowego...).

Kopytka wykładamy na talerze, okraszamy cebulką i polewamy sosem pieczeniowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię kopytka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale się prezentuję. Uwielbiam kopytka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    juz dawno nie jadłam oj trzeba to zmienić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wygladają :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nigdy nie dodawa?am t?uszczu do ciasta na kopytka.Musz? spróbowa?.Bo lubi je ca?a moja rodzina,wi?c zmuszona jestem robi? je do?? cz?sto.Bardzo zgrabne Ci wysz?y.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pieczeniowy ciemny jak najbardziej pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mniam ,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    też bardzo często jem kopytka z sosem pieczeniowym :) sa pycha ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !