Sposób przygotowania

Filety oddzielamy od skórki. Myjemy i osuszamy. Doprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 10 minut. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 20 minut.
Cieciorkę zalewamy dzień wcześniej wodą. Odstawiamy na całą noc. Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy wodę.
Brokuły gotujemy. Po ugotowaniu rozdzielamy je widelcem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy brokuły i świeżo wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy cieciorkę. Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym do smaku.
Na talerzyku układamy cieciorkę z brokułami a na to upieczonego łososia.
Rybę udekorowałam startą skórką z grejpfruta.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Anita21

    lubię połączenie czosnku z brokułami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja też :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    swietne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !