Sposób przygotowania

Do wina wsypać śliwki i rodzynki, odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę i czosnek oraz wołowinę pokrojoną w kostkę i oprószoną mąką,smażyć ok 15 minut. Śliwki i rodzynki odsączyć a wino wlać do mięsa, dusić 10 minut. Następnie wlać bulion, dodać pokrojone pomidory, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem ok godziny. W połowie duszenia włożyć śliwki i rodzynki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre jedzonko tylko szkoda,że długo trzeba robić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienita
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie by smakowało i to bardzo.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi wybornie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !