Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ze śliwkami i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
śliwki suszone 10 szt
rodzynki 2 łyżki
cebula 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
wino czerwone 70 ml
pomidory 1 kg
bulion wołowy 150 ml
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ze śliwkami i rodzynkami

Do wina wsypać śliwki i rodzynki, odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę i czosnek oraz wołowinę pokrojoną w kostkę i oprószoną mąką,smażyć ok 15 minut. Śliwki i rodzynki odsączyć a wino wlać do mięsa, dusić 10 minut. Następnie wlać bulion, dodać pokrojone pomidory, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem ok godziny. W połowie duszenia włożyć śliwki i rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.02.2014 11:08
musi wybornie smakować
ben-ka 02.02.2014 09:05
Mnie by smakowało i to bardzo.
Iwusia 18.05.2012 22:57
wyśmienita
Wafelek2601 15.09.2011 11:13
rewelacja
mehia 25.12.2010 09:46
ciekawy przepis :)
Iwona51
Iwona51 25.12.2010 01:29
dobre jedzonko tylko szkoda,że długo trzeba robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak