Sposób przygotowania

Z 20 dag mąki, 15 dag masła, 15 dag cukru i śmietany zagnieść ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy i piec ok pół godziny w temperaturze 180 stopni. Do rondelka wlać mleko, dodać cukier waniliowy, zagotować. Resztę cukru utrzeć z jajkami na pulchną masę, następnie dodać resztę mąki i gorące mleko. Doprowadzić do wrzenia, gotować ok minuty. Maliny rozłożyć na upieczonym cieście, zalać przestudzonym budyniem i wstawić na kilka minut do ciepłego piekarnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !