Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta wigilijna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1 kg
cebula 5 szt
oliwa 2 łyżki
grzyby suszone 5 dag
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta wigilijna

Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Kapustę drobno posiekać, zalać wywarem z grzybów i gotować razem z drobno posiekanymi grzybami. Drobno posiekaną cebule zrumienić na oleju razem z pokrojonymi pieczarkami, połączyć z kapustą. Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać do kapusty, wymieszać, zagotować i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 25.12.2010 11:23
lubię taką kapustkę, ale ja na wigilię robię kapustę z grochem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak