Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, 15 dag masła, żółtek, cukru pudru, śmietany, spirytusu i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce.
Posiekane orzechy, pozostałe masło i cukier puder oraz aromat migdałowy włożyć do rondla, podgrzewać, mieszając połączyć ze sobą, odłożyć. Jabłka obrać, drobno pokroić, włożyć do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy, odrobinę wody, rozgotować, dodać galaretki i wymieszać. Ciasto rozwałkować na trzy placki. Na jednym rozłożyć masę orzechową. Placki upiec osobno w 180 stopniach. Wystudzone przełożyć masa jabłkową, przyłożyć plackiem z masą orzechową, schłodzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne musze wypróbować przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !