Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 70 dag
jabłko 4 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
szczypior siekany 3 łyżki
ocet winny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona z jabłkami

Marchewkę pokroić w kostkę włożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać masło, szczyptę cukru i soli, gotować kilka minut. Cebulę poddusić na oliwie, połączyć z marchewką. Gdy marchew jest prawie miękka dodać utarte na tarce o grubych oczkach jabłka, gotować ok 2 minuty. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 15.05.2013 08:25
świetna marchewka
caralajna 09.10.2012 12:27
co tu dużo gadać, pycha :)
Seba 16.05.2012 10:04
pycha
Monika193
Monika193 24.01.2011 17:03
lubię taką marchewkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak