Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cebuli i ryżu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 70 dag
ryż 25 dag
bulion drobiowy 4 szklanki
śmietana 1 szklanka
masło 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cebuli i ryżu

Do rondelka wlać bulion, wsypać ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, dodać masło, gotować do miękkości ryżu. Śmietanę wymieszać z natką pietruszki, połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.12.2012 23:21
wyśmienicie smakować musi
manaika 07.06.2012 12:09
ciekawe
zuzanna_z 25.02.2012 12:51
muszę spróbować
romanrafal
romanrafal 29.01.2012 09:03
smaczne
plocia 06.07.2011 21:53
uwielbiam ryż a to może być całkiem całkiem
Monika193
Monika193 25.12.2010 11:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak