Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto wieprzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
papryczka 3 szt
ryż 40 dag
bulion drobiowy 4 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto wieprzowe

Na rosole ugotować ryż. Mięso pokroić w plasterki, cebulę w ćwiartki, paprykę i boczek w kostkę. Boczek usmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć jeszcze kilka minut, dodać cebulę i paprykę, warzywa zeszklić, przyprawić. Wszystko wymieszać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.05.2015 08:36
risotto mniam
Bernadeta 30.12.2013 18:28
pyszne danie
olkaaa 27.03.2012 12:05
lubię
Agnik 01.08.2011 22:20
mniam
Monika193
Monika193 27.12.2010 00:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak