Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier puder 0,5 szklanki
migdały mielone 1 szklanka
aromat migdałowy 4 krople
żółtko jajek 2 szt
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łzzki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy deser

Mleko zagotować w rondelku, przelać do miski, dodać cukier puder, migdały i aromat, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, połączyć z mlekiem, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Przelać do salaterek, ostudzić . Podawać z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.10.2013 12:08
napewno pyszny
Iwusia 04.04.2013 22:30
smaczny deser :)
Wafelek2601 17.10.2011 13:43
mniam
Monika193
Monika193 24.12.2010 20:30
bardzo lubię migdały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak